Totul pe o carte, ăăă… hartă

Șapte țări, 25 milioane de schiori anual, 634 domenii sau zone de schiat, 24 465 de kilometri de pistă de schi, 20 de munți – toate pe o singură hartă. Era să scriu carte… din cauză că articolul original din care am extras informația de mai sus este în limba germană (Karte = hartă). Iar a calchia pentru mine este a doua natură.

Harta Alpilor schiabili reprezintă prima hartă care conține tot ce îl interesează pe un deținător de clăpari și combinezon de schi. Proiectul a fost dezvoltat de Stefan Spiegel și Lana Bragina, doi tineri graficieni din Hamburg care au ținut morțiș să îndeplinească o dorință pe care apropiații lor, amatori de schi, o tot repetau: să aibă o hartă a tuturor domeniilor schiabile din Alpi. Motiv pentru care cei doi au purces la realizarea ei, prin mijloace proprii. Lana Bragina a declarat că au dorit să adune toate informațiile într-un singur loc, în fața căruia să stea orice schior și să aleagă unde să schieze. Pentru că pistele sînt marcate cu albastru, roșu și negru (indicînd gradele de dificultate), redactorii de la revista Alps afirmă că harta e atît de frumoasă încît „sie auch als Wandschmuck taugt” (Alps, Winter 2015/2016, p. 17). Adică realmente vă puteți „împodobi” peretele de acasă cu ea.

Avînd 1 000 x 1 400 mm ca dimensiuni, tipar offset cu vopsea (cerneală) mată pe hîrtie de 200 gr/m2, harta completă a Alpilor schiabili poate fi cumpărată contra sumei de 60 euro de aici. De asemenea, puteți fi la curent cu noutățile pe pagina lor de Facebook. Eu le-am dat like, firește.

Sursa: Alps.

Advertisements