Nr. 1 in Europa

Ce să fie, ce să fie pe locul 1 în Europa? Foarte simplu: principala activitate sportivă, la nivel de amatori, în Europa o reprezintă… alergatul. (Oare și din cauză că am crescut eu frecvența alergărilor, o dată cu venirea primăverii?) Potrivit platformei de fitness Endomondo, cea mai iubită activitate în aer liber pe bătrînul continent este alergatul. Urmat, pe locul doi, de… hm, cum să traduc Krafttraining? Fitness sau Body-building? Sau antrenament de forță? Și de ce să îl traduc din germană? Pentru că sursa este revista germană Running Magazin, pe care o prefer în ultima vreme Runner‘s World-ului, care e parcă prea plină de reclame.

Running Magazin e parcă mai înfiptă în realitatea germană, în comparație cu surata ei, care conține cîteva articole traduse din engleză de fapt. Și parcă e axată mai mult pe text și ceva mai puțin pe imagine și publicitate (are destulă oricum). Și conține și informații interesante, compacte. Ca de exemplu:

Cel mai iubit meniu al Germaniei îl constituie… pastele, tăițeii (în proporție de 35%); urmează cartofii și mîncărurile bazate pe cartofi, legumele, peștele și salatele. Ministerul agriculturii a comandat la Forsa un sondaj ca să afle ce mănîncă nemții cel mai des. Primele cinci locuri în clasament sînt cuprinse în graficul de mai jos (e primul grafic făcut de mine în Pages):

crop

Bărbații se mișcă mai mult decît femeile: Apotheken Umschau (asta e o revistă de farmacie) a aflat că 49,1% dintre bărbați au făcut mișcare în ultimele 7 zile cel puțin 30 minute, în timp ce femeile doar în proporție de 42,5%.

La cererea Wilkinson Sword, cercetătorii pieței de la TNS Infratest au ajuns la concluzia că bărbații care fac sport în mod regulat se bărbieresc mai des decît sedentarii, adică leneșii ăia pe care îi mai cunoaștem drept couchpotatoes.

National Health Service a măsurat speranța de viață în Scoția: fiecare minut trăit de sedentari este multiplicat cu 6:30 de minute de către cei care fac sport.

Trei din zece oameni petrec zilnic 9 ore pe scaun în Germania. Running Magazin a hotărît că așa ceva nu este deloc sănătos și ne dă un sfat: legați-vă șireturile și ieșiți la alergat! Ceea ce eu mă și grăbesc să fac…

Advertisements